Руският президент Владимир Путин обвини Запада за ескалиране на напрежението в

...
Руският президент Владимир Путин обвини Запада за ескалиране на напрежението в
Коментари Харесай

Путин обвини Запада за напрежението след края на Студената война

Руският президент Владимир Путин упрекна Запада за ескалиране на напрежението в Европа, настоявайки, че той бил оценил погрешно изхода от Студената война, осведоми " Ройтерс ".

Говорейки пред висши военни, Путин предизвести, че Русия щяла да отговори " съответно " на всяка западна експанзия и щяла още да развива армията си.

Русия струпа десетки хиляди бойци на границата с Украйна, като упорства НАТО да откаже да одобри някогашната руска република като член и да подсигурява, че там няма да бъдат ситуирани оръжия или войски.

Говорейки на същото съвещание във военното министерство, министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу означи, че САЩ били разположили към 8 000 бойци покрай съветските граници и дружно със съдружниците от НАТО постоянно правили полети със стратегически бомбардировачи покрай Русия.

Опитите на НАТО да притегли украинската войска в дейностите на алианса представлявали опасност за сигурността, настоя Шойгу.

По-рано през днешния ден почитан съветски посланик разгласи, че към този момент са почнали контакти сред Москва и Вашингтон по въпроса за гаранциите за сигурност, които Русия търси, и че имало възможност страните да реализират съгласие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР